Flytta – En guide med flytt-tips

Flytta på egen hand

Så du har bestämt dig för att flytta på egen hand och vill inte anlita en flyttfirma? Okej, det är inte en sådan stor sak så länge du på riktigt förbereder din flytt i förväg, och är helt redo på själva flyttdagen. Det är viktigt att du planerar väl och packar så mycket som du bara kan i förväg. Se till att du helt och hållet förstår vad som måste göras och har koll på alla de små detaljer som flyttfirman oftast håller reda på. Rätt planering är det enda sättet att se till att man får en smidig flytt och att man slipper springa runt som en galning på själva flyttdagen.

Skaffa allt det paketeringsmaterial du behöver för att flytta

Det första du bör se till då du börjar göra dig redo för att packa inför en flytt är att skaffa det bästa paketeringsmaterialet som finns tillgängligt. Detta innebär att du måste ut och handla. Du bör köpa flyttkartonger, tejp och annat flyttmaterial. Om du inte har det som behövs för att packa rätt så finns det en risk att dina saker går sönder och förstörs, och att du sedan blir ledsen då du packar upp allt på den nya adressen. Se till att du har allt du behöver så du slipper detta.

Gör en packningslista

en komplett guide till att flytta

Så snart du varit och köpt allt det material du behöver för att flytta så är det dags att göra en packningslista. Om du har en sådan är det enkelt att veta vad du ska göra under flytten. På listan kan du planera vad du ska packa, vart det ska, när du ska göra det och alla de andra små saker som du behöver komma ihåg att göra. En sådan lista gör det enklare för dig att komma ihåg allt och inte stressa upp dig i onödan.

Hur man lastar en flyttbil

En av de mest viktiga sakerna när man ska flytta på egen hand är att lasta flyttbilen på rätt sätt, och det kan vara svårt. När du ska lasta på allt ditt bohag måste du vara säker på att du är försiktig och är helt säker på hur du ska lasta den. Se till att du inte pallar för mycket saker på varandra eller ställer tunga kartonger ovanpå lätta så att de kläms sönder. Det är oerhört viktigt att lasta flyttbilen som den ska så att allt är helt och rent då det kommer fram på den nya destinationen.

Man kan självklart flytta på egen hand men för att göra det så krävs det en god planering för att lyckas väl. Se till att du har det rätta materialet hemma för att packa rätt innan du börjar med det, gör en bra och heltäckande lista, och se till att du vet exakt hur man lastar en flyttbil på rätt sätt utan att förstöra några av dina saker. Var välorganiserad dagarna innan flytten så att allt går smidigt när det väl är dags att flytta. Gör så mycket som möjligt innan flytten och se till att du gjort allt du kan för att försäkra en så smidig flytt som möjligt.

Fundera även på om du behöver städhjälp från en städfirma som är specialister på flyttstädning i Partille.