Städtips

Hemstädning – Saker du kan göra istället för att städa om du har städhjälp

Hemstädning är en syssla som många inte gillar, men det är en som behöver bli gjord. För att du ska kunna ha ditt hem i rätt och rent skick som är säkert för hela familjen så behöver du ha ett hem som är ordentligt underhållet. Det är dock inte alltid lätt att göra. För många människor är det bästa sättet att se till att hemmet får den uppmärksamhet det behöver att anställa städare från en rekommenderad städfirma i Partille för att göra städjobbet. Prisvärt, effektivt och definitivt värt investeringen, den här typen av städtjänst ger dig tid att göra saker du vill göra.

Vad du hade kunnat göra om du inte städade ditt hem

Om du inte behövde spendera tid på att städa ditt hem varje dag, vad skulle du då göra med din egentid? Du behöver inte tvätta fönster, torka av köksytor, damma eller moppa golv. Vad skulle du göra med de extra timmarna varje dag?

  • Kanske skulle du spendera mer tid med barnen och göra saker du aldrig har tid till eftersom du är så upptagen. Du kan enkelt få mer tid för roliga aktiviteter eller bara hjälpa till med läxan.
  • Du kan bjuda in fler personer till ditt hem och göra det regelbundet. Det är ett av de bästa sätten att njuta av ditt nya hem som nu dessutom är rent. Du behöver inte avstå från att bjuda in till den där middagen längre.
  • Börja med en hobby eller komma ikapp med den där läsningen som aldrig blivit av. Du kanske längtar efter en dag ute i solen och bara göra ingenting medan du njuter av ett glas vin.
  • Spendera mer tid på att få din ekonomi i ordning, planera för pensionen eller hantera dina investeringar. Du skulle ha mer tid att se till att du tog rätt beslut med ditt jobb också.
  • Du kan gå tillbaka till skolan. Kanske kan du skriva den boken du vet att du vill skriva. Du kan ägna mer tid till att göra de saker du har avstått från i många år.

Fördelar med att anlita en städfirma för hemstädning

Hemstädning kan hjälpa dig att göra detta. Hyr in en städfirma som kan komma till ditt hem för att göra jobbet för dig. På så vis minskar du risken att ha ett hem som inte är rent när familj eller vänner besöker. Viktigast av allt så kommer du att ha mycket tid att göra saker du vill göra utan att behöva rusa från en plats till en annan. Ta reda på hur prisvärd denna typ av städtjänst kan vara. Sedan kan du börja planera vad du ska göra med din tid.

5 saker att tänka på då du ska anlita en städfirma

Om du funderar på att anlita en städfirma i Partille bör du först titta på vissa av fördelarna och nackdelarna med det. För vissa känns detta som ett övertramp i privatlivet att någon man inte känner kommer och städar i hemmet. Andra tycker att det är värt det på grund av all den tid man sparar, och den ro och energi man får igen. Här är våra fem tips som du kan använda dig av då du ska anlita en städfirma.

Anlita en rekommenderad städfirma

Vissa människor anser att anlita en städfirma är likvärdigt som när man anlitar en doktor. Du bör med andra ord leta efter en pålitlig en om du värdesätter säkerheten i ditt hem. Vi föreslår att du tar ditt beslut baserat på de rekommendationer du får. Detta leder till att du anlitar en pålitlig och lojal städfirma.

Intervjua dem

De flesta städfirmor har inget emot att gå igenom ditt hem med dig och ge en gratis offert. Men innan du bjuder hem dem för detta, se till att du får svar på några av de viktigaste frågorna över telefonen först. Detta kan vara exakt vad de utför, vilka verktyg de använder, licens och försäkring, referenser för att nämna några stycken.

Typer av förväntade städtjänster

Letar du efter en enda städtjänst eller många olika? Individuella städare erbjuder fler än de traditionella tjänsterna, såsom att de också kan bädda sängar, vika undan kläder etc. Men om städaren blir sjuk så kan du ibland lämnas utan en ersättare vid det städtillfället. En annan nackdel är att de oftast inte är lika skyddade om något händer och du kanske inte får ersättning för trasiga saker.

Men om du istället anlitar en städfirma har du alltid en plan b om en av städarna blir sjuka. Nackdelen är att du kanske inte får samma personliga service.

Låt dem se ditt hem först

Innan du ber firman komma hem till dig, se till att du inte just städat. Du bör låta dem se hur mycket jobb det handlar om för deras del. Om ditt hus är i det skick det kommer att vara då de kommer att städa kan de lättare ge dig en verklighetsbaserad pris.

Var ärlig

Du bör lita på din magkänsla och fråga alla frågor som röjer undan dina tvivel. Att vara ärlig och rak är en god idé, och på så sätt kan du vara mer säker på att dina saker hamnar i goda händer. Om du inte vill utföra alla smutsiga städsysslor själv så är det en bra idé att anlita en städfirma. Men om du å andra sidan älskar att städa och inte alls är bekväm med att se en främling i ditt hus varje dag, så föreslår vi att du viftar bort denna idé och fortsätter att städa själv. Du ska inte anlita en städfirma och sedan ångra ditt beslut, det är inte bra för någon.

Om du funderar på att anlita en städfirma se till att du läser igenom dessa tips minst en gång till. För det som egentligen spelar någon roll till slut är att du ska känna dig bekväm och lycklig i ditt hem. Baserade på dina behov se till att du anlitar rätt städfirma.

Förhoppningsvis hjälper dessa tips dig!

Flytta – En guide med flytt-tips

Flytta på egen hand

Så du har bestämt dig för att flytta på egen hand och vill inte anlita en flyttfirma? Okej, det är inte en sådan stor sak så länge du på riktigt förbereder din flytt i förväg, och är helt redo på själva flyttdagen. Det är viktigt att du planerar väl och packar så mycket som du bara kan i förväg. Se till att du helt och hållet förstår vad som måste göras och har koll på alla de små detaljer som flyttfirman oftast håller reda på. Rätt planering är det enda sättet att se till att man får en smidig flytt och att man slipper springa runt som en galning på själva flyttdagen.

Skaffa allt det paketeringsmaterial du behöver för att flytta

Det första du bör se till då du börjar göra dig redo för att packa inför en flytt är att skaffa det bästa paketeringsmaterialet som finns tillgängligt. Detta innebär att du måste ut och handla. Du bör köpa flyttkartonger, tejp och annat flyttmaterial. Om du inte har det som behövs för att packa rätt så finns det en risk att dina saker går sönder och förstörs, och att du sedan blir ledsen då du packar upp allt på den nya adressen. Se till att du har allt du behöver så du slipper detta.

Gör en packningslista

en komplett guide till att flytta

Så snart du varit och köpt allt det material du behöver för att flytta så är det dags att göra en packningslista. Om du har en sådan är det enkelt att veta vad du ska göra under flytten. På listan kan du planera vad du ska packa, vart det ska, när du ska göra det och alla de andra små saker som du behöver komma ihåg att göra. En sådan lista gör det enklare för dig att komma ihåg allt och inte stressa upp dig i onödan.

Hur man lastar en flyttbil

En av de mest viktiga sakerna när man ska flytta på egen hand är att lasta flyttbilen på rätt sätt, och det kan vara svårt. När du ska lasta på allt ditt bohag måste du vara säker på att du är försiktig och är helt säker på hur du ska lasta den. Se till att du inte pallar för mycket saker på varandra eller ställer tunga kartonger ovanpå lätta så att de kläms sönder. Det är oerhört viktigt att lasta flyttbilen som den ska så att allt är helt och rent då det kommer fram på den nya destinationen.

Man kan självklart flytta på egen hand men för att göra det så krävs det en god planering för att lyckas väl. Se till att du har det rätta materialet hemma för att packa rätt innan du börjar med det, gör en bra och heltäckande lista, och se till att du vet exakt hur man lastar en flyttbil på rätt sätt utan att förstöra några av dina saker. Var välorganiserad dagarna innan flytten så att allt går smidigt när det väl är dags att flytta. Gör så mycket som möjligt innan flytten och se till att du gjort allt du kan för att försäkra en så smidig flytt som möjligt.

Fundera även på om du behöver städhjälp från en städfirma som är specialister på flyttstädning i Partille.